torsdag 20. desember 2007

Nå nærmer det seg jul......

......og denne bloggen er jo ikke blitt oppdatert på evigheter :-) Har nesten helt glemt ut bloggen nå i denne travle julemåneden. Har liksom utsatt og utsatt oppdateringen, og vips så er nesten desember over. Vi har kost oss masse nå i desember og vandra rundt på forskjellige plasser. For to uker siden var vi på juleavslutning på Oda sin turn. De hadde juleoppvisning for alle foreldrene og Oda var superkry når hele familen pluss farmor kom for å se på henne. Det var stor stas å vise sine kunstner.

For en drøy uke siden var vi på juleavslutning i med barnehagen til Oda på Kolnes gård. Der hoppet ungene i høyet, besøkte dyra, spiste grøt, kjørte traktor og sist men ikke minst så kom nissen :-) Jeg dro avgårde med Oda og Oscar for av erfaring så er det så bikkjekaldt på denne gården så da var Jan hjemme med Frøya. Her er litt bilder fra Kolnes gården.....ble veldig mørke bilder herifra pga mye mørke rom, men litt ble det jo alikevel.

Oda får sitte på hesten i stallen....stor stas :-)

Her spiser vi grøt og koser oss.....

Oscar venter spent på nissefar.....


Og her kommer selveste nissen......how how
Forrige torsdag var meg og Oda i Kongeparken sammen med min søster. Hun jobber i Staoil og får dermed biletter til det årlige juleverkstedet som arrangeres hvert år i Kongeparken. Vi er vel med henne nå 4. året på rad , så det har liksom blitt en tradisjon å gå i Kongeparken på juleverksted og ikke minst få masse julestemning. Det er jo så flott pyntet i denne parken nå når det er jul. Lurer på hvor mange tusen lyspærer de har brukt til å pynte så masse i parken. Det er jammen meg litt av ett syn. Oda strålte fra vi kom til vi gikk hjem igjen.....hun synes det var helt topp og lage masse fint til jul. Så der spiste vi og koste oss i 3 1/2 time. Hadde skikkelig julestemning når jeg kom hjem. Og så er vi alltid heldig med været når vi har vært der......skikkelig kaldt og mer eller mindre minusgrader ute så man får liksom skikkelig følelse av at det er vinter og snart jul.
Her kommer ett lite bildedryss fra Kongeparken :-)
Oda og tante Karen


Oda maler kakemann :-)


Her males det på tallerken....det ble ganske så fin til slutt. Tallerken tok vi hjem og brant den i ovnene og nå har Oda sin hjemmelagde tallerken.


Her males det pepperkakebamse......masse melis og sukker :-) men kjekt var det


Ferdig resultat :-)

Brumlemann lager show. Han gikk også rundt i gaten og ga ut julekort. Oda måtte klemme og klemme.....


Det var også trylleshow....her ble Oda mektig imponert når tryllekunstneren klarte og trylle frem en due.

Til slutt bilde av jueltreet som vi gikk rundt.....tatt med lang lukketid uten blits så dermed ble det uklart så lenge jeg ikke hadde stativ...men det ble alikevel litt stemning i bildet.
Natten etter at vi kom hjem fra Kongeparken fikk jeg omgangssyka....åååååhhh skrekk og gru sier jeg bare. Lå strekk ut i 1 1/2 døgn og kom meg fader meg ikke ut av senga en gang....skikkelig elendig. Så det ble ingen Egersund tur til julebyen på meg for det var fredagen jeg hadde planlagt det. Vi får ta det igjen neste år Grethe!
Ellers så er jeg ferdig med alle juelgaver og det meste er fikset ferdig til jul. Det gjenstår bare mathandel. Må nok vaske litt på lille julaften slik at det er fint til gjestene kommer på julaften. Vi skal ha julen hjemme her, så vi får besøk av svigermor, Onkel ove og mor og far. Så vi blir 6 voksne og 3 unger og det er mer enn nok for meg. Har til og med ordnet med nisse utenfra iår så det skal bli kjekt. Da klarer iallefall aldri ungene og finne ut hvem det er.
Denne uken her har vært en skikkelig førjulsbesøk-runde. Tirdag var det ett kjempekoselig julebarseltreff med knallgod mat og masse drøs med barseldamene. Det er jo sånn en kjekk gjeng jeg har havnet sammen med. Onsdag var vi på førjulsbesøk hos Grethe (Flode) Gaven fra deg Grethe er allerede lagt under treet og jeg er jo kjempenyskjerrig på hva det er. Idag har jeg og ungene vært på et koselig julebesøk hos Kirsten. Ungene fikk med seg gamle leker etter Henrik så de var jo helt i hundre når de kom hjem. Det var jo rene julekvelden.
Jeg prøver å levere litt julekort hver dag, og nå er snart listen tom......mangler bare å dele ut de 3 siste julekortene og det gjør jeg imorgen. Synes det er kjekt og levere litt av kortene på dørene også jeg så får man liksom sett folkene også litt før jul. Koselig det.
Nei nå skal jeg rett og slett komme meg i bingen....uff Frøya er skikkelig forkjøla og våkner jo 10 gager om natta og får omtrent ikke puste stakkars. Så surkler hun litt i brystet så jeg tror rett og slett jeg går til legen med henne imorgen og sjekker at alt er ok nå før jul. Orker iallefall ikke så sitte på legevakten i helgen som kommer. Hun har ikke feber så det er nok bare en vanlig forkjølelse men da får de sjekket ører og hals.
Nå gleder jeg meg rett og slett til julaften............natti natt

2 kommentarer:

Ann Hedvig sa...

Koselige og kjekke bilder fra førjulsaktiviteter.

Vil ønske deg og dine en riktig god jul! :)

Elisabeth sa...

næ, så utrolig koselig det så ut til å være der i kongeparken da....du verden du verden. Håper dere får noen herlige og flotte dager nå i tiden som kommer.....stooooor klem